Op dinsdag 4 december en woensdag 5 december 2102 nodigen Vlajo en Imec 100 studenten hoger en universitair onderwijs uit heel Vlaanderen uit om deel te nemen aan het Imec-Innovatiekamp rond gezondheid en techniek. Tijdens deze creatieve brainstorm krijgen de studenten 24 uur de tijd om samen met hun team een oplossing te bedenken voor een bestaand bedrijfsprobleem. Hulpmiddelen, informatie en advies van professionals staan ter beschikking, maar het is aan hen als team om een overtuigend plan samen te stellen en zo de professionele jury voor zich te winnen. Wil jij gratis deelnemen en kans maken op mooie prijzen? Wees er dan snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Op vrijdag 14 september 2012 vindt in Gent de Apps For Flanders Student Hackathon plaats. Ben je student? Een hacker in hart en nieren? Hebben jij en je vrienden goede ideeën? Dan kan je op basis van vrijgegeven open datasets een toepassing schrijven, mashups maken of visualisaties creëren en deze aan het publiek voorstellen. Een werkend prototype is geen vereiste, maar het kan wel punten bij de jury opleveren. Er wordt een prijzenpot van een slordige 2.000 euro verdeeld!

Op maandag 10 september vinden de masterproefverdedigingen van onze studenten plaats. Naar goede gewoonte is iedereen welkom, dus werp zeker een blik op de agenda!

Samen met de Provinciale Hogeschool Limburg start de vakgroep Informatica binnenkort een IWT TETRA-project op rond de inzetbaarheid van de HTML5-standaard. Voor dit project zijn we nog op zoek naar bedrijven die deel wensen uit te maken van de gebruikersgroep. Deze krijgen inspraak in het verloop van het project en bepalen mee het kader voor de ontwikkeling van geïntegreerde demonstraties. Deelnemen aan de gebruikersgroep vereist slechts een beperkte financiële bijdrage! Geïnteresseerde bedrijven verwijzen we graag naar de projectpagina.

LoQutus RAD Race 22 Jun 2012

Van 16 tot 18 oktober kun je op de Gentse Vlerick-campus deelnemen aan de LoQutus RAD Race. Onder het motto “Quick and dirty or all the way?” zullen duo’s bestaande uit laatstejaarsstudenten of net afgestudeerden drie avonden lang een applicatie bouwen in een technologie naar keuze. Op de tweede en derde avond zal hen worden gevraagd wijzigingen aan te brengen. Het team dat uiteindelijk de meest flexibele applicatie bouwt, wint een interessante prijs.