Eind juni verdedigen de masterstudenten hun masterproef. Naar goede gewoonte is iedereen welkom. 

De verdedigingen gaan door op heel verschillende locaties. Raadpleeg de agenda voor de studenten uit de opleiding Informatica of  de agenda van alle studenten van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur.

Overzicht van lokalen voor de verdedigingen (met plannetje)

Proficiat ! 14 Sep 2021

Dit academiejaar zijn er 54 Masters of Science in de Industriële Wetenschappen: informatica afgestudeerd. Proficiat aan allen!

De Belgische start-up Plann3r werd overgenomen door het Brits beursgenoteerde bedrijf GetBusy.

Oprichters Ruben Meul (foto links) en Nicholas D'hondt (foto midden) creéerden een slimme tool om de organisatie van bijeenkomsten efficiénter te maken. Het businessconcept ontstond tijdens een afstudeerproject. Plann3r volgde het keuzevak 'Durf Starten' en behaalde winst tijdens DO! Goes USA 2017, de voorloper van Expedition DO! Lees meer over de overname van Plann3r.

De faculteit en haar alumnivereniging AIG (Alumni Ingenieurs UGent) kiezen elk jaar een 'AIG Engineer of the Year'. Hiermee wordt jaarlijks een verdienstelijke alumnus of alumna gehuldigd, die recent een belangrijke innovatie of prestatie realiseerde in zijn/haar bedrijf of instelling en/of een significante maatschappelijke bijdrage leverde.

Dit jaar is Mitch De Geest verkozen tot AIG engineer of the year. Hij studeerde in 2003 af in onze opleiding. Meer informatie over zijn bedrijf Citymesh kan je vinden op AIG engineer of the year 2020.

Proficiat Mitch!