In onze opleiding staat een ervaring in het werkveld centraal. Daarom worden masterproeven zoveel mogelijk in samenwerking met de industrie georganiseerd. Hieronder vind je een selectie aan recente masterproeven, waarvan enkele ook een prijs in de wacht sleepten.

Interesse om als bedrijf of andere instelling een toekomstig ingenieur zijn eerste stappen te laten zetten op de arbeidsmarkt? Neem dan zeker een kijkje bij Samenwerken!

Vaak worden metadata toegevoegd aan multimediale bestanden, zodat deze gemakkelijker kunnen worden teruggevonden in databanken. Er bestaat echter een kloof tussen de manier van annoteren en de manier waarop gebruikers items zoeken. In haar masterproef onderzocht An De Moor technieken die kunnen bijdragen tot betere zoekresultaten. Door het gebruik van tag clouds en ontologieën, wordt bladeren en zoeken een fluitje van een cent. An boekte goede resultaten door haar werk toe te passen op Flickr en GeoNames.
De masterproef van Sofie De Cooman behandelde real-time lokalisatie van een observator die een camera draagt in een ruimte waar merktekens werden aangebracht. Wanneer de camera merktekens in beeld krijgt, worden deze uit het beeld geëxtraheerd en geïdentificeerd. Sofie ontwikkelde een toepassing die geschikte merktekens genereert, merktekens extraheert uit het beeld en de locatie bepaalt. Hiermee behaalde ze een verdienstelijke derde plaats bij de M&I/Partners Informatie Scriptieprijs.